Ranč ˝DOLINA KONJA˝ nalazi se u Istri nedaleko Buzeta, točnije, smješten je desno od ceste koja vodi u Hum i lako ga se pronalazi. Mnoge oznake postavljene uz cestu olakšavaju posjetiteljima snalaženje. Na istima su ispisani i brojevi mobitela vlasnice ranča, Marije Berković, koju zainteresirane osobe mogu kontaktirati radi informiranja i zakazivanja dolaska.

Preko trideset konja, nekoliko magaraca, mnogo pasa, nekoliko mačaka i druge domaće životinje stalni su stanovnici ˝DOLINE KONJA˝, a društvo im u gotovo svako doba dana i noći čine volonteri, ljubitelji životinja, stalni posjetitelji, vlasnica Marija, te mnogi drugi koji jednostavno uživaju boraveći u prirodi okruženi životinjama.

Svi oni ljubitelji životinja i prirode koji požele pobjeći od gradske gužve i stresa dobrodošli su na ranč, neovisno o tome žele li sami prošetati prirodom, žele li se malo družiti sa životinjama ili žele li jahati. Ukoliko posjetitleji odluče otići na terensko jahanje, bilo bi poželjno unaprijed najaviti svoj dolazak pozivom na kontakt brojeve kako bi se na vrijeme osigurao dovoljan broj raspoloživih konja. Nije obavezno, ali nije niti na odmet da posjetitelji prilikom dolaska ponesu od kuće pokoju mrkvicu ili jabukicu, mišljenja smo da to nikome ne predstavlja problem, a konjima bi to puno značilo. Također, u goste su nam dolazile i veće grupe poput dječjih vrtića te je i to moguće organizirati prethodnim upitom na kontakt brojeve, baš kao što je moguće proslaviti rođendane ili pridružiti se cjelodnevnim izletima s uključenim jahanjem. Tijekom ljetnih mjeseci na ranču se nekoliko puta održava sedmodnevni kamp za djecu i mlade u tijeku kojega polaznici gotovo neprestano borave u prirodi, u društvu životinja, spavaju u šatorima, kupaju se u rijeci ili svi skupa odlaze na neku istarsku plažu.

Dakle, ranč ˝DOLINA KONJA˝ nudi raznolik izbor aktivnosti koje će zasigurno upotpuniti Vašu svakodnevicu i obogatiti Vaš život novim prijateljima i lijepim uspomenama.